Home Yoga Lessen Actuele informatie Docente Contact Privacy

Stella Schenke Yoga en Adem [email protected]

Ontplooi je levenskracht

Yoga

Even voorstellen…

 

Mijn naam is Stella Schenke, ik ben geboren en opgegroeid in Duitsland, afgestudeerd in de Duitse taal- en letterkunde in Nijmegen en al zoekend, na een complete heroriëntatie, uiteindelijk  gevestigd als yogadocente in de omgeving Wijchen/Beuningen/Nijmegen. Ik heb twee zoons en ben getrouwd met Harry Hofman.

 

 

Motivatie

 

Mijn band met yoga komt voort uit mijn behoefte aan een levensvisie die verder reikt dan de zichtbare materiële oppervlakte, een levenskader dat grote vragen onderzoekt als “wie ben ik?” en “wat is de zin van mijn bestaan?”.

Yoga vormt voor mij hierin een ervaringsgerichte ontdekkingsreis. De inzichten over jezelf en de aard van de wereld komen stukje bij beetje “binnen vallen” door te oefenen met het enige instrument dat je als mens gekregen hebt: het lichaam. Oefenen met beweging, houding, adem en concentratie opent verrassende vergezichten op de zin/inhoud van het bestaan. Ik kan me hier steeds opnieuw over verwonderen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik geef les sinds 1999 en vanaf 2002 vanuit mijn eigen bedrijf.

De docentenopleiding heb ik voltooid aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte te Bilthoven. Ik volg op gezette tijden bijscholingen en ben lid van de Vereniging voor Yogaleerkrachten Nederland.